Bucuria trecatoare de a cumpara ceva – II

Cand cumparam ceva, primim un impuls imediat – este interesant! Speram sa obtinem ceva din aceasta achizitie – nu doar articolul real, ci sentimentul pe care ni-l va oferi, o experienta de viata imbunatatita.

Emotia continua cu anticiparea sosirii, daca o comandam online. S-ar putea sa verificam pagina de urmarire sau sa cautam pachetul in fata usii noastre.

Apoi, cand ajunge, exista un impuls de bucurie! Viata noastra va fi mai buna acum, cu acest lucru nou in viata noastra. Desigur, stim din experienta ca acesta este un impuls temporar si nu dureaza mult. Poate disparea intr-o ora. Poate o zi sau doua. In cazuri rare, poate dura o saptamana. Dar este trecator … si apoi cautam urmatoarea achizitie.

Este o roata de hamster care cumpara in mod constant, pentru a obtine ceva in viata noastra despre care simtim ca ne lipseste. Unele experiente, unele sentimente, unele sperante despre ceea ce ar putea fi viata noastra.

Nu ne poate fi dat de ceva extern, deoarece lucrul la care speram cu adevarat este ceva pe care il cream intern. Asadar, obiceiul de a-l cauta in afara noastra nu se implineste niciodata si nu se va termina niciodata atat timp cat speram in continuare la o solutie externa.

Lasa un comentariu