Arta Pierduta a Odihnei Adevarate – Partea I

OK, a numi asta „arta pierduta” este un pic de hiperbola, deoarece exista unii oameni care se odihnesc de fapt in aceste zile. Dar nu cred ca majoritatea oamenilor o fac mai mult.

As putea spune despre varsta distragerii atentiei (am mai facut asta) si despre retelele si dispozitivele sociale. Yada yada, ai auzit de la mine si multi altii. Dar, oricare ar fi motivul, rareori ne mai odihnim.

Gandeste-te: cand faci o pauza, ce faci in mod normal? Accesati telefonul sau computerul? Verificati mesajele sau retelele sociale sau site-urile dvs. preferate? Urmariti video online? Asa isi petrec majoritatea oamenilor pauzele – inclusiv eu. Fac parte din asta.

Ce se intampla cand ai terminat munca pentru o zi? Asta daca ai terminat vreodata – multi dintre noi vom lucra practic pana cand vom adormi, daca ni se va permite. Dar daca ati terminat, cititi, vizionati si trimiteti mesaje online? Majoritatea oamenilor pe care ii cunosc fac asta.

Cand ne odihnim cu adevarat, nu numai corpurile noastre, ci si mintile noastre?

Avem nevoie de ea. Chiar avem nevoie de ea.

Lipsa odihnei adevarate creeaza o scurgere, in care nu suntem niciodata cu adevarat pe deplin energizati, pe deplin prezenti, pe deplin vii. Inseamna ca relatiile noastre incep sa lipseasca de energie si conexiune. Inseamna ca scoatem bucuria din viata noastra. Acest lucru s-ar putea sa nu fie adevarat pentru dvs., dar s-ar putea sa va raportati oarecum.

M-am surprins facand pauze sau terminand ziua, doar ca sa ajung pe telefon sau laptop pentru lucruri fara minte. Se pare ca lucrul pe care vreau sa il fac cand am timp de odihna … dar nu este chiar odihna. Nu ma simt improspatat dupa aceea, ci mai mult obosit. Se simte de parca ma voi mangaia, dar nu primesc odihna de care am nevoie.

Deci, sa vorbim despre Arta Pierduta a Odihnei Adevarate si despre cum sa o redescoperim.

Lasa un comentariu