Viata ca la 20 de ani

Trecerea de la adolescenta la maturitate este presarata cu multe experiente intense. Unele inspirate, altele regretabile. Totusi, ele ne formeaza, asa ca nu putem regreta la infinit lucrurile care ni se intampla. Asa ca, in timp ce ne descoperim, calatorim si, uneori, cadem, invatam atat din experientele noastre, cat si din povestile altor persoane si asta e destul de binevenit, fiindca stim ca nu suntem singurii care trec printr-o drama a varstei. Unele sunt cliseu, unele ar putea fi putin prostesti, dar invatam din fiecare exemplu si sfat pe care cei trecuti prin aceasta etapa le-au presarat in acele momente. Cum se poate trai (perfect) viata la 20 de ani?

Munceste din greu pentru prietenie
Obisnuim sa acceptam prietenii fara a le vedea adevarata fata, motiv pentru care ne este destul de usor sa intram intr-o capcana atunci cand traim ani de zile alaturi de ei. Cu toate acestea, atunci cand va mutati cu totii in diferite regiuni, veti incepe sa observati ca mentinerea legaturii puternice necesita mult efort. Faceti-va timp pentru ceea ce este important. Aceeasi regula se aplica si pentru familie. Apreciati oamenii cu adevarat importanti si nu mai oferiti timp si atentie persoanelor care va cauta din inertie.

Aveti grija de corpul vostru
Nu este vorba doar despre o hidratare optima, ci si de alimentatie, efort fizic si chiar meditatie. Aveti grija ca rutina zilnica sa nu graviteze in jurul prajiturilor, a ciocolatei si a sedentarismului si faceti act de cele mai obositoare activitati, pentru a va mentine in forma ca acum. Inlaturati scuzele si prioritizati motivatia!

Invata cat de mult poti
Profita de acest punct al vietii tale in care esti liber sa-ti dezvolti abilitatile si sa asimilezi cat mai multe cunostiinte pentru viitor. Luati educatia in serios, respectati-va profesorii si ascultati ce au de spus. Cititi carti si vedeti documentare. Aflati de la ceilalti, deoarece exista ceva de invatat de la fiecare persoana pe care o intalniti. Cunostintele sunt de nepretuit.

Incepeti sa economisiti bani
Incepeti sa va preocupati pentru viitorul vostru inca de acum. Nu exista un timp dat in care sa incepeti sa faceti acest lucru, asa ca atunci cand simtiti ca este timpul sa o faceti, nu stati pe ganduri. Strangeti zilnic o suma modica si propuneti-va sa faceti o achizitie cu ei. Va va incuraja mai mult si veti fi mai determinati!

Cunoaste-ti limitele si invatati sa spuneti „nu”
A fi sincer atat cu tine cat si cu ceilalti te va mentine in siguranta si te va salva de o situatie in care esti prea coplesit, prea suprasolicitat sau pur si simplu de un moment jenant, care arata clar ca nu iti doresti sa te aflii acolo si atunci. Acest lucru se aplica oricarui aspect al vietii, personal, social si profesional.

Spuneti „da” mai des
Exista situatii in care tot ce ne dorim este sa fugim de acele responsabilitati, motiv pentru care refuzam si negam vehement. Teama de esec, de frustrare sau de asumare ne impinge sa alocam prea putina atentie capacitatilor noastre si punctelor forte care ne pot ajuta sa depasim eroic o situatie aparent fara scapare. Totul sta in puterea de a vizualiza cine suntem cu adevarat si de a ne asuma orice esec cu zambetul pe buze!

Lasa un comentariu