Schimbam modul de gandire – II

Am permis ca acest lucru sa continue prea mult timp. Si sa nu ne inselam: suntem cu totii vinovati in acest sens. Noi toti. Pentru ca ne-am prefacut ca nu este real, pentru ca am ignorat-o, pentru ca permitem propriilor noastre prejudecati si rasismul sa nu fie verificate, pentru ca nu chemam rasismul si opresiunea in institutiile si societatea noastra, pentru ca nu vorbim despre asta, pentru ca nu marsam asupra lui, pentru ca nu solicitam asta schimbarea se intampla acum. Toti impartasim responsabilitatea.

Dar sa nu intram in varf si aruncand vina. Indreptati degetul spre noi insine, detineti propria noastra parte si apoi lasati-l sa fie corect. Detineti-ne impactul si curatati-ne mizeria.

Sa schimbam status quo-ul. Nu permiteti brutalitatea politiei, pentru a incepe. Nu permiteti rasismul sau sexismul in institutiile noastre. Sa nu incrimineze sa fii Negru sau sa fii imigrant. Nu permiteti oprirea vocilor. Nu permiteti segregarea si oceanele saraciei minoritare. Nu permite sistemelor noastre politice, economice, sociale, educationale sa fie sisteme de opresiune, ci sa devina sisteme de schimbare pozitiva.

Avem puterea sa facem asta. Sa o revendicam.

Lasa un comentariu