Reteta pentru un ten impecabil

Prima data cand femeile iau in serios ingrijirea pielii cu siguranta este vorba despre un eveniment special. Tot atunci, constata cu surprindere ca revistele si tabloidele care promoveaza top-modelele internationale nu sunt chiar atat de inocente, iar presupusele dive sunt simple femei ascunse bine in spatele unui machiaj de efect. De atunci, incep sa caute sfaturi si produse calitative – produse de protectie solara, produse de curatare, antioxidanti, retinoizi, insa nu toate produsele se dovedesc si eficiente pentru tenul lor, ajungand, in final, la concluzia ca nu acestea le vor oferi un ten impecabil (de revista), ci modul in care le utilizeaza:

Nu va spalati foarte des pe fata
O curatare gentila si lipsita de agresunea sapunului este, de fapt, cea mai mare nevoie a femeilor. Folosim prea des si prea mult sapun si produse de curatare pe baza de sapun, incat inlaturam uleiurile pe care pielea le produce in mod natural, generand uscarea tenului si senzatia de mancarime. Prea multa spalare ar putea duce la iritare, sustin dermatologii, si se pare ca multe femei trec prin aceasta experienta deloc placuta.

Scump nu inseamna mai bun
Unele dintre cele mai bune geluri de curatare pentru fata sunt cele mai putin costisitoare. Totusi, nu va lasati intimidate de preturile ridicate. De multe ori, acesta este doar un paravan in spatele caruia se ascund aspecte ce nu vor sa fie cunoscute de femei. Asadar, analizati, cititi review-uri pe baza produselor pe care intentionati sa le achizitionati si, daca efectele nu sunt cele pe care le asteptati, renuntati definitiv la acele produse.

Aplicati protectie solara in fiecare zi
Cu alte cuvinte, in fiecare dimineata si in fiecare dupa-amiaza si chiar mai des, daca inotati sau alergati in aer liber. Cautati un produs de protectie solara bazat pe zinc (mineral) sau cu spectru larg (chimic) cu un factor de protectie solara (SPF) de cel putin 30 si aplicati-l direct pe piele. Totusi, evaluarile SPF pot fi inselatoare. Un SPF de 30 inseamna ca 97-98% din expunerea la radiatii UV este blocata. Dar studiile arata altceva. Cantitatea pe care majoritatea oamenilor o aplica ar fi mai mult ca un SPF de 5. Trecerea la un numar mai mare nu va face prea mult in ceea ce priveste protectia.

Oxidul de zinc nu este numai pentru surferi
Protectia solara cu oxid de zinc 4-5% face o treaba excelenta de a furniza o bariera fizica impotriva expunerii la radiatii UV. De asemenea, sunt foarte sigure – oxidul de zinc a fost folosit de mult timp drept colorant alimentar.

Nu uitati sa va hidratati
Folosirea unui gel hidratant in fiecare seara este un obicei foarte bun – in special pentru maini si fata, si chiar va face diferenta. Mai important este sa stati departe de produsele care promit rehidratarea pielii, cautati produse 100% de incredere, care nu va vor irita tenul.

Daca intinerirea pielii este obiectivul, retinoizii va pot ajuta
Dermatologii au tot felul de trucuri pentru a rezolva anumite probleme – acizi cu actiune usoara, si glicol, laser etc – si puteti discuta cu medicul pentru recomandari specifice. Retinoizii, o varianta naturala a vitaminei A, se gasesc in multe produse de ingrijire a pielii fara prescriptie medicala. Sau, medicul dumneavoastra va poate prescrie un retinoid, ca Retin-A, pentru a accelera reinnoirii celulare.

Care este rutina ta pentru ingrijirea pielii?

Lasa un comentariu