Priveste cat de usor este sa traiesti o viata sanatoasa!

Hidratarea inadecvata poate afecta negativ functia creierului. Este important sa beti suficienta apa pentru a inlocui orice pierdere de apa pe care corpul o are datorita urinarii, anumite medicamente, petrecerea timpului in caldura in aer liber (sau exercitii) sau consumul de soda. Deshidratarea duce, de asemenea, la un dezechilibru al electrolitilor, care poate duce in continuare la epuizarea energiei. Chiar daca sunteti doar putin deshidratat, puteti intampina

Evita o dieta saraca in nutrienti

Consumul prea multor carbohidrati sau prea multa mancare „junk” poate face acelasi lucru cu corpul pe care il fac bauturile energetice – acestea va vor da o sursa de energie si in curand vor fi urmate de un accident. O dieta saraca poate fi rezultatul mai multor lucruri. Daca stilul tau de viata sau obiceiurile zilnice te fac sa mananci mult in loc sa gatesti acasa, probabil ca mananci mai multa junk food decat corpul tau este capabil sa o manevreze. Efectuarea unei diete prioritare este importanta in ceea ce priveste sanatatea generala, inclusiv alertarea in timpul zilei. Alte influente – cum ar fi alimentele nesanatoase care stau in biroul dvs. sau in jurul prietenilor care nu fac o prioritate in dieta lor – pot duce, de asemenea, la alimentatie proasta. Unii oameni chiar se considera a fi „carb-aholici”, si simt ca au nevoie sa manance carbohidrati nesanatoase adesea pe parcursul zilei.

Evita stilul de viata sedentar

Multi dintre noi au locuri de munca care ne obliga sa sedem ore intregi in fiecare zi. In plus fata de sedinta in jurul si vizionarea de televiziune sau jocurile video, acesta este un factor imens care duce la un stil de viata sedentar. Chiar daca oamenii doresc sa fie mai activi in timpul zilei, exista multe bariere cu care ne confruntam, care ne impiedica sa facem acest lucru. Adesea, dupa o zi lunga de lucru, oamenii doresc sa se intoarca acasa si sa se relaxeze si sa nu se duca la sala de gimnastica sau sa iasa si sa socializeze. Acest lucru limiteaza numarul de activitati in aer liber la care participa oamenii.

Problema cu aceasta este ca trupurile noastre au fost facute pentru a fi folosite si mutate pe tot parcursul zilei. Corpul uman nu este conceput sa stea toata ziua, asa ca atunci cand se intampla acest lucru, acesta este adesea duce la oboseala si la scaderea energiei. Deoarece anumite alimente va pot face sa va simtiti obositi, cum ar fi laptele si ouale, cel mai bine este sa va aratati bine dieta si, eventual, sa faceti o dieta de eliminare timp de cateva saptamani pentru a vedea daca va afecteaza.

Lasa un comentariu