Organizati-va agenda pentru a tine evidenta tuturor sarcinilor de peste zi!

Un jurnal este, in principiu, un sistem de organizare personalizat. Majoritatea persoanelor par sa mizeze o combinatie de date si obiective pe termen lung si pe termen scurt, sarcini, monitorizarea anumitor aspecte, cum ar fi dietele si obiceiurile. Desigur, agenda persoanala trebuie sa se bucure de un scris frumos, fiindca ea reprezinta „reminderul” de peste zi, si orice cuvant inteles gresit poate transforma o intalnire stabilita intr-un fiasco si tot asa.

Inainte de a va achizitiona o agenda, acordati atentie grosimii paginilor, fiindca unele tipuri de foi se dovedesc extrem de subtiri. De ce conteaza acest aspect? Pentru ca veti scrie cu pixuri de diferite nuante si texturi pentru a evidentia lista de „to do” si probabil ca nu doriti ca scrisul sa se vada pe partea cealalta a filei sau, in cel mai rau caz, ca hartia sa fie pur si simplu strapunsa. Agenda trebuie sa fie mana dreapta, sa va reaminteasca ce, cand si unde aveti de facut si, cel mai important, sa pastreze toate responsabilitatile. Este adevarat ca si smartphone-ul v-ar putea fi de ajutor, insa problema intervine atunci cand, din varii motive, telefonul trebuie resetat. Ce faceti in acest caz? Programarile si toate datele importante se sterg si ramaneti de izbeliste.

Viziunea asupra planificatorilor si va va face sa deveniti mai organizati si constienti de responsabilitatile de peste zi. Veti incepe sa petreceti mai mult timp reflectand asupra lucrurilor pe care le aveti in lista de „to do”, dar si asupra celor pe care le evitati, fiindca nu va face neaparat o placere rezolvarea lor. Puteti, spre exemplu, sa stabiliti mai usor o intalnire de afaceri, uitandu-va rapid peste agenda, sau chiar si o programare pentru un consult de specialitate. Evitati programul aglomerat si lipsit de logica, in timp ce va bucurati de o viata linistita si… organizata.

In plus, ceea ce multi oameni refuza sa inteleaga este faptul ca un planificator va poate ajuta sa va imbunatatiti rutina zilnica, facandu-va mai activi. Cum? Este simplu. A sti ca zi de zi trebuie sa semnezi condica (adica sa bifezi aspectele din lista de to do), te va motiva sa intreprinzi toate activitatile stabilite, implicandu-te mai intens in activitatile zilnice. Probabil ca asta isi si doreai, nu?

Lasa un comentariu