Fotografiaza ca un pro

De cele mai multe ori, bloggerii folosesc un SLR digital (Canon 6D); dar as spune ca 75% dintre fotografiile pe care le fac in general sunt realizate cu un smartphone. Si este uimitor cat de realistice sunt! Bineinteles, in lumina vechii zicale, „cea mai buna camera este cea pe care o ai cu tine”, iata cateva sfaturi care va vor ajuta sa faceti fotografii mai bune cu orice telefon:

Cautati lumina naturala. Lumina difuza este mai buna. Urmariti momentele importante din imagine (si asigurati-va ca nu le blocati). Si opriti blitul!

Ganditi-va la compozitie si masurare si puncte de focalizare. Exista tendinta de a va gandi la fotografiile realizate impreuna cu telefonul nostru ca „instantanee” si imagini cu un SLR ca „fotografii”. Bucurati-va de telefonul pe care l-ati avea la orice camera si amintiti-va ca toate fundamentele se aplica in continuare. Atingeti imaginea de previzualizare a ecranului pentru a focaliza fotografia si a cere camerei sa masoare expunerea la lumina pe baza punctului focal ales.

Apropiati-va. Evitati tentatia de a utiliza zoomul digital, chiar daca camera dvs. are o multime de megapixeli (si un LG4 are16MP). Dar deoarece diafragma este fixa – adica adancimea de camp nu se va schimba – este mai bine sa va apropiati mai degraba de subiect decat sa mariti.

Practica. Studiati ceea ce va place!

Pastrati obiectivul curat! O multime de fotografii neclare ar putea fi clare daca lentilele telefonului ar fi curate. Telefoanele noastre sunt aruncate in buzunarele sau portofelele noastres si au atins toata ziua suprafete lipicioase. Cum sa iasa fotografiile clare?!

Odata ce ati facut toate acestea, as adauga ca puteti utiliza o aplicatie de editare – Instagram, VSCO si Snapseed – toate sunt bune – sau software, cum ar fi Photoshop sau Lightroom.

Lasa un comentariu