Esti student si iti pierzi noptile invatand? Fereste-te de aceste greseli care te pun in pericol!

Cele mai frecvente simptome de scaderea a cantitatii de fier si a numarului redus de celule rosii sunt oboseala, epuizarea, senzatia de slabiciune si scaderea energiei. Daca aveti anemie, poate fi dificil sa veniti cu energia de care aveti nevoie pentru a face activitati normale, chiar daca aveti o cantitate suficienta de somn. Acest lucru se datoreaza faptului ca organismul dvs. nu va furnizeaza celulele si tesuturile cu oxigenul necesar pentru a functiona corespunzator. Anumite tipuri de anemie sunt cauzate de o dieta saraca care consta in niveluri scazute de vitamine sau de fier.

Anemia poate fi cauzata de anumite boli si afectiuni medicale. Tratamentul pentru anemie poate include modificarea dietei sau suplimentele cu vitamine suplimentare – in special vitamina B12 si acid folic.
Pentru a ajuta organismul sa absoarba fierul, vitamina C este, de asemenea, un supliment bun de luat. Pentru a obtine mai mult fier din dieta ta, este mai bine sa mananci carne. Carnea rosie este cea mai buna, dar alte surse de alimente bune de fier includ ficat, carne de pui, peste, curcan si carne de porc. Daca va confruntati cu depresie, s-ar putea sa va simtiti chiar atat de obosit incat sa nu puteti sa veniti cu energia sa iesiti din pat dimineata.

Depresia

Daca suferiti de depresie, probabil ca suferiti si de niveluri scazute de energie. S-ar putea chiar sa va simtiti atat de obositi incat sa nu puteti gasi cu greu energia pentru a iesi din pat dimineata. In afara de faptul ca are energie scazuta, multi oameni care sufera de depresie au, de asemenea, insomnie. Pe de alta parte, unii oameni care au depresie simti ca si cum ar putea dormi toata ziua. Nivelurile ridicate de stres datorate problemelor emotionale nesolutionate si care nu sunt expuse la suficienta lumina solara conduc la dezechilibre ale neurotransmitatorilor care pot perturba ritmul circadian. In cele din urma, persoanele care sufera de depresie consuma adesea diete care sunt bogate in alimente prelucrate si cu continut scazut de micronutrienti, ceea ce duce si la o scadere a energiei.

Dezechilibrul zaharului din sange

Exista doua lucruri care se pot petrece in corpul dvs., care duc la un dezechilibru al zaharului din sange. Primul este rezistenta la insulina, ceea ce duce la niveluri cronice ridicate ale glicemiei urmate de niveluri ridicate de insulina pentru a contracara zaharul din sange. A doua este hipoglicemia, care este, de asemenea, caracterizata prin fluctuatii ridicate si scazute ale zaharului din sange. Ambele probleme de sanatate conduc la o functie necorespunzatoare a mitocondriilor din cauza lipsei de zahar consistent din sange disponibila pentru producerea de energie. Dezechilibrele zaharului din sange pot fi cauzate de consumul de carbohidrati rafinat, ceea ce determina o crestere a nivelului zaharului din sange. Daca mancati mai putini carbohidrati rafinati, este posibil sa aveti mai multa energie si mai putine schimbari de dispozitie. De asemenea, veti reduce sansele de a dezvolta diabet.

Lasa un comentariu