Emotiile si degradarea starii interioare

Daca suferiti de anxietate, este posibil sa va epuizati corpul pe tot parcursul zilei cu mintea activa. Anxietatea si ingrijorarea constanta care se intampla impreuna cu aceasta pot duce, de asemenea, la insomnie daca va aflati noaptea tarziu gandindu-va la ingrijorarile sau preocuparile dumneavoastra. Acest lucru impiedica corpul dumneavoastra sa obtina somnul de intretinere de care are nevoie si va duce la scaderea energiei a doua zi. Stresul si lipsa de somn care provine din traume emotionale pot avea un impact negativ asupra nivelului de energie.

Traumatismul emotional (traume mari sau trauma)

Experienta traumei emotionale poate avea un impact negativ asupra nivelurilor dvs. de energie, mai ales daca stresul dumneavoastra cauzeaza, de asemenea, o tulburare de anxietate sau va impiedica sa obtineti un somn adecvat. In functie de genetica, chimia creierului si nivelul de anxietate, acesta poate fi un factor major in pierderea de energie.

Alcoolul

Alcoolul consumand mai ales noaptea poate duce la somn intrerupt. Atunci cand alcoolul este in sistemul dumneavoastra, acesta creste nivelul de epinefrina a hormonului de stres, care, la randul sau, mareste ritmul cardiac si va stimuleaza mintea, ducand la somn deranjat. Alcoolul alimentar deshidrateaza si organismul si poate duce la dependenta. Daca aveti tendinta de a bea alcool noaptea, oprirea acestui obicei poate creste considerabil nivelul de energie in timpul zilei.

Lipsa exercitiului

Cu cat veti obtine mai multa exercitiu, cu atat veti avea mai multa energie. Nu exercitarea suficienta va duce corpul si mintea voastra sa vrea sa continue sa traiasca intr-o stare de odihna. Daca cresteti cantitatea de exercitii pe care o obtineti, va veti simti mai bine pe parcursul zilei si va veti obisnui sa va miscati mai repede.
Speram ca acest articol ti-a oferit o anumita perspectiva asupra motivului pentru care s-ar putea sa fii obosit tot timpul. Toate aceste idei rezoneaza cu motivul pentru care experimentati energie scazuta? Daca da, va incurajam sa inlocuiti unele dintre obiceiurile dvs. nesanatoase cu alegeri pozitive ale stilului de viata. Veti gasi rapid ca, odata ce introduceti obiceiuri sanatoase in stilul dvs. de viata, nivelul dvs. de energie va creste si veti fi capabili sa va realizati mai mult pe parcursul zilei.

Lasa un comentariu