Dezvoltarea obiceiurilor reziliente

Vestea bună este că puteți dezvolta această calitate minunată sau abilitate de rezistență obișnuită. De fapt, este un set de abilități care pot fi dezvoltate cu o anumită practică.

Iată cum se poate dezvolta obiceiurile reziliente:

Nu vă bazați pe așteptări foarte mari

Când începem să facem schimbări în viața noastră, avem deseori așteptări nerealiste. Abdomen perfect în doar patru săptămâni! Dar când încercăm efectiv să atingem aceste așteptări, de obicei nu mai suntem capabili să le îndeplinim. Cel puțin, la început. Pe termen lung, putem face adesea schimbări mai mari decât credem noi. Dar, pe termen scurt, schimbările sunt mici și nu prea ordonate. Schimbarea este dezordonată. Așa că așteptați ca lucrurile să meargă mai puțin decât în ​​mod ideal. Nu fi prea atașat de modul în care vă așteptați ca lucrurile să meargă, astfel încât, atunci când așteptările dvs. nu sunt îndeplinite, puteți să o luați la pas.
Aflați abilitățile de ajustare

Dacă planul dvs. de dietă nu merge așa cum a fost planificat, nu este neapărat vina dvs. – este vina metodei sau planului. Cum poți să faci mai bine să îți faci viața mai confortabilă? Poate că poți obține o anumită responsabilitate, să-ți creezi niște mementouri, să scapi de mâncarea nedorită din casa ta și așa mai departe. Există o mie de moduri de a ajusta un plan sau o metodă. Când lucrurile merg prost, căutați un mod de a vă adapta, nu trebuie să renunțați.
Exersați-vă compasiunea și iertarea

Acest lucru este atât de important, dar majoritatea oamenilor au obiceiul de a face opusul – când lucrurile merg prost, adesea suntem critici și aspri. Aceste tipuri de reacții nu sunt de folos și ne pot ține blocați în vechile obiceiuri pe care le avem de ani de zile. În schimb, trebuie să învățăm să fim mai buni cu noi înșine când nu puteam realiza  ceea ce aspirăm să fim. Când greșim, este important să ne iertăm. Fii plin de compasiune, observă propria ta suferință și dorești-ți să scapi de aceasta. Trebuie să vă doriți pace pentru voi înșivă.
Nu ignora problemele, doar fă-le față cu bunătate. Acestea fiind spuse, a ierta este foarte diferit de a pretinde că nu s-a întâmplat.
Găsiți încurajarea celorlalți

Cu siguranță, mereu putem obține încurajări din partea altor persoane apropiate. Există mulți alți oameni care sunt acolo pentru a vă putea încuraja, fiind o modalitate bună de a găsi sprijin în aceștia. Cereți ajutor de la prieteni și familie. Găsește un bun prieten care te va ajuta să te întorci pe linia de plutire, cu ajutorul dragostei. Nu suntem singuri – multe alte persoane din jurul nostru știu cum este să ne luptăm și e aceea sunt dispuși să ne ajute atunci când ne luptăm cu diferite probleme, când suntem în dificultate.

Cu toate cele spuse, aceasta este dezvoltarea obiceiurilor reziliente. Dacă alegeți să mergeți pe acest drum, dacă veți pune în practică câteva lucruri de bază, vi se va schimba întreaga viață.

Lasa un comentariu