Daca afara nu e rece, macar cafeaua sa fie!

Iarna nu-i ca vara… e ca primavara! In plina iarna transformata in anotimp pentru ghiocei, parca si dorul de vara ne apuca. Iar pofta de iced coffee e yummy! Nimic nu se poate compara cu o asa nebunie savuroasa! Cafea tare, gheata proaspata si un gust demential care te trezeste din cea mai amortita stare. Nu ati incercat pana acum reteta acasa? Ei bine, de acum veti bani importanti, pentru ca renumita iced coffee se prepara usor si ingredientele sunt la indemana oricui.

Cafea racoritoare pentru zile calde de iarna

Retata clasica necesita patru ingredient generice: cuburi de gheata, cafea tare, lapte condensat indulcit si pudra de cardamom. Da, vedeti bine. Pudra de cardamom (recunoscuta in parfumurile barbatesti si unisex) este folosita si in bauturi, mai ales in aceasta combinatie, alaturi de cafea. De fapt, probabil ca ati mai auzit de retete care sugereaza condimentarea cafelei cu chilli sau scortisoara, insa pentru o cafea racoritoare se preteaza mai bine cardamomul, avand o aroma mai estivala.

Deci, in timp ce va preparati cafeaua, asigurati-va ca este foarte tare, undeva intre puterea unei cani obisnuite si a unui espresso, deoarece cuburile de gheata ii vor scadea putin din tarie, adaugati un strat mic de lapte condensat delicios, indulcit, gros. In functie de cat de dulce o doriti, puteti ajusta cantitatea, desigur, cat de mult se poate pentru recipientul ales. Dupa ce adaugati cafeaua, completati cana cu cuburi de gheata.  Se presara peste cafea un praf de cardamom.

Cafeaua este una dintre acele lucruri pentru care puteti cheltui extrem de putin, daca alegeti sa o preparati sub diverse forme acasa. Deci, pregatiti-o cu o noapte inainte de serviciu sau orele de studiu, puneti-o in frigider si luati-o cu voi intr-un termos. Daca sunteti in cautarea unei versiuni mai sanatoase, incercati sa inlocuiti laptele condensat cu lapte norm

Lasa un comentariu