Cel mai rapid mod de a te mentine in forma

Nu cu mult timp in urma, un nou trend a luat cu asalt intreaga suflare a noilor generatii. A arata bine a devenit un must, cu preponderenta pentru publicul feminin, acolo unde se inregistreaza cele mai multe asteptari. Mi-e teama sa spun: nu am una… am o multime de asteptari care parca nu se mai vad concretizate!

In timp ce unele femei alearga in fiecare zi pana la cativa kilometri, altele obosesc doar urcand scarile sau facand drumuri intre birou, casa, pranz si… cina. O rutina nu tocmai sanatoasa, tinand cont de faptul ca majoritatea timpului si-l petrec pe scaun (fie el si confortabil) in fata calculatorului sau a clientilor. Totusi, in timpul liber, unele femei abordeaza noi tehnici distractive care le pot ajuta sa se mentina in forma, cum ar fi mersul pe bicicleta, insa acest lucru nu poate compensa lipsa acuta de miscare ce ar trebui sa se produca zilnic. Nu este nici pe departe acelasi lucru. Insa exista si alte variante. Din dorinta de a se mentine fit (cum spun americanii), unele femei se alatura unui grup de alergatori amatori, la inceput pentru o perioada scurta de timp, dupa care incep sa integreze aceste obiceiuri in rutina zilnica.

Dar si atunci apar piedici. Timp limitat, copii, scuze peste scuze. Dar cat adevar? Adevarul este dureros, dar palpabil, din pacate. Atat femeile, cat si barbatii, fug de cele doua ore de munca in folosul propriului organism, preferand un stil de viata sedentar si frustrant. Deci, situatia de fata intriga extrem de tare, mai ales ca la momentul actual, industria sportiva a evoluat intr-atat incat va puteti efectua exercitiile cardio sau Pilates chiar si de acasa, din fata laptopului.

Alternati 10 repetari de exercitii de intensitate ridicata cu 10 pauze de un minut, care se ridica la doua sau trei antrenamente de 20 de minute pe saptamana. Poti arde calorii in timp ce mergi cu bicicleta, alergi, inotati, faci gimnastica sau urci scarile de jos in sus. Apar, insa, materiale care parca vor sa impiedica populatia sa practice un stil de viata sanatos. Un studiu din Danemarca releva faptul ca antrenamentele de mare intensitate au un dezavantaj care este putin recunoscut. Multi oameni nu le plac si, in curand, vor renunta la program.
Ai incercat o rutina ca asta? Care este rutina ta de fitness?

Lasa un comentariu